De Hongaarse Livia Budai is een van ’s werelds meest gerenommeerde mezzosopranen.

20 livia budai

In 1977 debuteerde ze als Azucena/Il Trovatore in Covent Garden en Eboli/Don Carlos in de San Francisco Opera. In de jaren 1980 en 1990 zong ze een breed repertoire aan mezzosopraan-rollen aan de Bayerische Staatsoper München en in dezelfde periode was ze te horen in vele grote Europese en Noord-Amerikaanse operahuizen en maakte ze tal van opnamen. In De Munt debuteerde ze in 1981 als Eboli in Don Carlo (foto YouTube). Daar was ze ook te zien en te horen in Trovatore, Un Ballo, Falstaff, Rosenkavalier en Salomé. Daar zong ze tevens grote Wagner-rollen als Brangäne, Kundry, Ortrud, Fricka en Waltraute. Ze debuteerde in Antwerpen als Dalila midden jaren 1980 en zong hier later Klytaemnestra, Eboli, Herodias en Iocaste. In 1988 debuteerde Livia Budai aan de Metropolitan Opera in Il Trovatore en in Verona met Aida en La Gioconda.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.