Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts (foto Erik Westerlinck) viert morgen zijn dertigste verjaardag…

2021 was een jaar dat Victor Campenaerts niet vlug zou vergeten. Wat wielrennen betreft, schakelde hij over van het tijdrijden (Europees kampioen bij de beloften in 2013 en bij de elite in 2017 en 2018) naar het “klassieke” wielrennen, laten we maar zeggen. Zijn zeer aanvallende ingesteldheid leverde hem o.a. ritwinst op in de Ronde van Italië.

Met zijn team Qhubeka NextHash ging het echter minder goed en de Vocsnor zoals hij in de social media wordt genoemd, moest naar een andere werkgever uitkijken. Alhoewel hij naar verluidt door zijn agressieve stijl en team-inzet de ploegen voor het uitkiezen had, keerde hij terug naar zijn vroegere ploeg Lotto-Soudal, die nochtans ook in een crisis verkeerde. Campenaerts zelf werd destijds wel uitstekend door deze ploeg gesteund tijdens zijn voorbereiding op zijn uurrecord op 16 april 2019. Dat zal misschien wel de doorslag hebben gegeven.

Ook op het persoonlijke vlak liep zijn driejarige relatie met zwemster Fanny Lecluyse op de klippen (*). Een jaar eerder hadden ze nog deelgenomen aan de Containercup, een ludieke competitie tussen sporters van verschillende sporttakken. Victor zette uiteindelijk een tijd neer van 10:05:43 waarmee hij een zevende plaats behaalde. Fanny werd derde bij de vrouwen.

Ronny De Schepper

(*) Ik weet niet of het tot stand komen van die relatie iets te maken had met het feit dat Campenaerts zelf ook als zwemmer is begonnen. Hij was toen wel nog erg jong en wou dan al liever gaan wielrennen. Meer bepaald wilde hij in de voetsporen treden van zijn idool Sven Nys in het veldrijden. Hij heeft ook nog een tijdlang de twee sporten gecombineerd, met daarbij dan nog lopen: inderdaad ook Victor Campenaerts is één van de vele wielrenners die ofwel vóór ofwel na hun carrière aan triatlon hebben gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.