De Engelse schrijfster Kate Mosse (uiteraard niet te verwarren met het model zonder -e op het einde) viert vandaag haar zestigste verjaardag. Het zal nu al zo’n tien jaar geleden zijn dat ik haar bestseller (“Labyrinth”) heb gelezen, maar erg tevreden was ik daar niet over…

Kate Mosse (20 oktober 1961West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Hij is een toneelauteur met toevallig (?) precies dezelfde familienaam als zij. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma’s, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Haar eerste romanDe Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de bestseller, Het Verloren Labyrinth (Labyrinth). Een eerste deel van een trilogie dat zich afspeelt in de Languedoc. Het tweede deel, De vergeten tombe (Sepulchre) verscheen in 2007. Beide boeken hebben een dubbele verhaallijn, een historische en een hedendaagse. Het derde deel “Citadel” is in september 2012 verschenen.

Haar twee non-fictie boeken zijn: Becoming a Mother, een gids bij zwangerschap en geboorte, en The House: een blik achter de schermen van de Royal Opera House in Covent Garden.

In 2018 verscheen Tijden van vuur (oorspronkelijke titel The Burning Chambers), het eerste deel van een vierdelige serie. Het vervolg Stad van Tranen (The City of Tears) verscheen in 2020.

Momenteel schrijft Kate columns voor verschillende vooraanstaande Britse magazines. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.