Jay Waverly North (midden op de foto, naast Billy Booth als Tommy) was een begrip in de vroege jaren 1960 voor zijn rol als de goedbedoelende, maar ondeugende, Dennis Mitchell op de CBS situatie komedie Dennis the Menace, gebaseerd op de comic strip gecreëerd door Hank Ketcham.

De reeks liep van 1959 tot 1963 op de Amerikaanse televisie (146 afleveringen). Wanneer ze precies bij ons te zien was, weet ik niet meer, maar ik herinner me alleszins nog dat ik me ten zeerste identificeerde met het hoofdpersonage, wat dus achteraf bekeken helemaal niet zo dom was, aangezien we nauwelijks twee maanden in leeftijd verschillen. Als tiener, is North doorgestroomd naar rollen in de MGM speelfilms, zoals Zebra in the Kitchen en Maya. Als volwassene wendde North zich tot stemartiestenwerk voor geanimeerde tv-series, waarvan de bekendste ongetwijfeld Bamm-Bamm Rubble was uit The Flintstones.
Na het verlaten van de showbusiness en de openbaarmaking van de waarheid van een moeilijke jeugd als kindacteur, begon North te werken voor de organisatie A Minor Consideration, waarbij hij aan de hand van zijn eigen ervaringen als kindperformer raad gaf aan andere kinderen die binnen de entertainment-industrie werkten. (Wikipedia)

91 Dennis_the_Menace_Jay_North_1959

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.