Hoe zou het nog zijn met Marie-Claire Moreels, de dame die door Johan Vansummeren werd aangereden in de Ronde van Vlaanderen van 2014? vroeg ik me vijf jaar geleden af, omdat ik het typisch vond dat zo’n voorval eerst alle media-aandacht krijgt, maar als dan iets anders de waan van de dag wordt, spreekt niemand er nog over. Toen haalde mevrouw Moreels nog eens de voorpagina omdat ze uit haar coma was ontwaakt. “Veel meer dan dàt valt er nog niet te melden, maar Johan Vansummeren drukte er toch al zijn tevredenheid over uit, iets waarin velen hem wellicht kunnen volgen,” schreef ik toen, maar bij zijn afscheid van de wielersport bleek dat de 66-jarige vrouw blijvend verlamd is…  (foto Gazet van Antwerpen)

En nu is er vandaag een kleine voetnoot in mijn krant: “Johan Vansummeren is volledig vrijgesproken voor de botsing met een toeschouwer tijdens de Ronde van Vlaanderen 2014. De dame in kwestie is voor 2/3de in schuld gesteld, organisator Flanders Classics voor 1/3de.”

Een gedachte over “Hoe zou het nog zijn met… ? 3.Marie-Claire Moreels

  1. Strafrechtelijk werd de zaak reeds eerder zonder gevolg geseponeerd . Waar U in Uw voetnoot thans naar verwijst betreft de louter burgerechtelijke afwikkeling der affaire d.w.z. de kwestie te weten of , en zo ja , door wie aan wie schadevergoeding dient te worden betaald . Vreemd is alleszins dat volgens de burgerlijke rechter geen enkele fout aan de renner .V.S. verweten kan worden . Wielrenners dienen immers gebruik te maken van de rijbaan en het is hen so wie so verboden gebruik te maken van voetpad, vluchtheuvels en van de rijbaan duidelijk onderscheiden fietspaden . Uit Het Nieuwsblad van 10.09.2016 : ” V.S. zat in het peloton en maakte plots een sprong op de vluchtheuvel . Hij botste daarbij keihard op de 65-jarige Marie-Claire Moreels , die zwaar ten val kwam . Zij raakte daardoor verlamd en is voor 66 % invalide . ” . Tegen het vonnis der burgerlijke rechter is hoger beroep mogelijk . Mocht het niet vernietigd en hervormd worden in graad van hoger beroep , dan impliceert zulks dat de UCI-reglementering terzake regelrecht de vuilnisbak mag ingekieperd . Meer ongevallen en menselijk leed alsdan verzekerd … Overigens wordt al evenmin ingezien op welke wijze de organisator Flanders Classics zeer concreet zou hebben kunnen vermijden dat renner V.S. , die oorspronkelijk links op de rijbaan reed , door plots dwars over de vluchtheuvel te gaan rijden alsnog de rechterzijde der rijbaan zou pogen te bereiken .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.