De Afro-Amerikaanse tenor Ray Wade (°1964) eindigde vijfde in de Elisabethwedstrijd 1996. Deze plaats was misschien wat gevleid, maar Wade was nu eenmaal de enige tenor (tegenover toch weer vier sopranen) die niet enkel de finale, maar zelfs de halve finale bereikte, en dat wil men dan wel eens koesteren.

Vanaf het seizoen 2016/2017 is Wade lid van het Anhaltisches Theater Dessau. Daar vond ik ook bovenstaande foto en onderstaande biografie…

Ray M.Wade jr. ist ein aus Texas stammender Tenor und erwarb seine ersten Bühnenerfahrungen 1983 bei der Fort Worth Opera, danach an der San Francisco Opera und der Dayton Opera. 1993 gab er sein europäisches Debut in Gent, Belgien. Es folgten feste Engagements am Nationaltheater Mannheim, Theater Basel und Oper Köln. Wade hat auch in bedeutenden Theatern gastiert, wie Deutsche Oper Berlin, Wiener Volksoper, Staatstheater Nürnberg, Festspielhaus Baden-Baden, Staatstheater Kassel, Staatstheater Darmstadt und Musiktheater im Revier. Während seiner Karriere konnte man ihn als Don Alvaro in Verdis La Forza del Destino, als Turridu in Mascagnis Cavalleria rusticana, Canio in Leoncavallos Pagliacci, als Riccardo in Verdis Un Ballo in Maschera, als Samson in Saint-Saëns Samson et Dalila, als Otello in Verdis Otello, als Erik in Wagners Der Fliegende Holländer, als Der Kaiser in Richard Strauss’ Die Frau ohne Schatten und als Peter Grimes in Brittens gleichnamiger Oper erleben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.