De Argentijnse wielrenner Eduardo Sepulveda (foto Jérémy-Günther-Heinz Jähnick via Wikipedia) was gisteren de laatste renner om aan te sluiten bij de kopgroep en natuurlijk was dit een aanleiding om het nog eens over het incident te hebben in de Tour 2015 toen hij uit koers werd genomen nadat hij na kettingproblemen enkele tientallen meters in een auto van AG2R was meegereden naar zijn ploegauto van Bretagne-Séché Environnement

Karsten Kroon repliceerde hier terecht op: “Hoe onnozel was dat, hé Jeroen?” Waarop Jeroen Vanbellingen een beetje schaapachtig reageerde met “Het mag niet, hé Karsten…”

Wel, Jeroen, zonder fiets de Mont Ventoux op lopen mag ook niet en welke sanctie kreeg Chris Froome daarvoor (ik geloof dat het in diezelfde Tour was)? Géén! Meer zelfs, hij kreeg een zeer gunstige compensatie. Hij kreeg namelijk dezelfde tijd als Richie Porte, bij wie hij zich bevond op het ogenblik dat hij werd aangereden door die motor. Op het vlakke zou dit inderdaad de correcte werkwijze geweest zijn, maar bij een aankomst bergop is dit hoegenaamd niet het geval!

Eduardo Sepúlveda (Rawson13 juni 1991) is een klimmer en tijdrijder en werd in 2011 Argentijns kampioen tijdrijden bij de beloften. Hij is ook actief op de baan en won in 2013 het Pan-Amerikaans kampioenschap achtervolging. In 2014 miste hij de Tourstart door een knieblessure en een jaar later gebeurde dus het incident dat ik hierboven heb beschreven. Dat gebeurde in de veertiende etappe en hij stond op dat moment negentiende in het algemeen klassement. (Wikipedia)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.