Alcide signaleerde het en ik ben het vervolgens gaan opzoeken op de Internet Movie Database en daar staat inderdaad dat Homer Simpson zogezegd geboren is op 10 mei 1955. Maar is dat wel zo? Dat moet ik nog uitzoeken…

“Homer’s age was initially 34,” schrijft de IMDb, “but as the writers aged, they found that he seemed a bit older too, so they changed his age to 38.”
Maar dat helpt me ook niet verder. Want wat is “initially”? Was dat in 1987 toen de Simpsons voor het eerst te zien waren als een korte cartoon tijdens The Tracey Ullman Show? Dan zou hij volgens mijn berekeningen in 1953 moeten geboren zijn. Vier jaar ouder zou dan betekenen dat hij in 1949 zou moeten zijn geboren. Ja toch?
“In The Homer They Fall is hij 38 jaar oud. In de aflevering The Wizard of Evergreen Terrace is hij 39 jaar oud,” schrijft men op Wikipedia, maar “The Homer They Fall” werd op 10 november 1996 uitgezonden, dan zou hij dus in 1958 geboren zijn. “The Wizard of Evergreen Terrace” werd dan weer op 20 september 1998 uitgezonden, waardoor we in 1959 terecht komen. Dus met andere woorden, Homer zou moeten geboren zijn in de winter van 1958-59. Wat helemaal niet overeenkomt met 10 mei 1955…
Op simpsons.wikia.com vermijden ze een geboortejaar, laat staan -datum, te vermelden, maar men schrijft er wel: “In the late 1960s, while Homer was between nine and twelve years of age, Mona (zijn moeder, RDS) went into hiding following a run-in with the law.” Dat zou dan weer betekenen dat Homer geboren is tussen 1957 en 1960. Dat zou inderdaad de winter van 1958-59 kunnen zijn, maar wéér geen 1955 dus en al helemaal geen sprake van 10 mei. Maar ik zoek verder…

En zo kwam ik uiteindelijk op de fandom-pagina terecht en daar staat onomwonden: “Homer J. Simpson was born on May 12, 1956, to Abraham Simpson and Mona Olsen.

Een gedachte over “Homer Simpson wordt 65…

  1. In TV-Blad van 23 mei 2020 lees ik weer iets helemaal anders: “Hoewel Groening (Matt Groening, de schepper van The Simpsons, RDS) altijd de bedoeling had om dit nooit te benoemen, krijgen we in de zestiende aflevering van het vierde seizoen heel even het rijbewijs van vader Simpson te zien. Daarop staat de datum ’12 mei 1956′, wat zou betekenen dat Homer onlangs 64 kaarsjes mocht uitblazen! Als we deze berekening volgen, zou Marge inmiddels 62 moeten zijn, Bart 38, Lisa 36 en Maggie 29. Wie zich afvraagt hoe de Simpsons eruit zouden zien mochten ze wel verouderd zijn, kan altijd de aflevering ‘Lisa’s wedding’ opzoeken, waarin het gele gezin 15 jaar de toekomst in wordt gekatapulteerd.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.