Italië 1962: op de rotsen van een piepklein dorpje in Cinque Terre runt de jonge Pasquale Tursi een hotelletje. Groot is zijn verbazing wanneer een jonge Amerikaanse, Dee, hier haar intrek neemt. Zij is actrice en werkte in Rome mee aan de opnamen van de film Cleopatra en ze is ernstig ziek. Vijftig jaar later komt diezelfde Tursi in Hollywood de filmproducer Michael Deane opzoeken omdat hij Dee wil terugvinden.

Met Schitterende ruïnes schreef de Amerikaan Jess Walter een heel gelaagd boek, met verscheidene personages, verschillende tijdsperiodes en vertelstijlen. Het boek is kunstig geconstrueerd en boeiend van het begin tot het einde. Het biedt o.m. een interessante inkijk in de filmwereld en bevat verschillende verhaallijnen en thema’s (inz. de tijd, het verleden en het nu) die uiteindelijk één geheel vormen. Een heel lezenswaardige roman, en niet te zwaar op de hand liggend. Aanbevolen (vakantie-)lectuur.

Fons Mariën, 16/04/2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.