Maurits Lammertink (Enter31 augustus 1990) is een Nederlands wielrenner die anno 2021 actief is namens Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux (foto Axel VH). Zijn jongere broer Steven was ook wielrenner.

In het voorjaar van 2012 won Lammertink, in dienst van Cyclingteam Jo Piels, enkele ritten, waaronder de Hel van Voerendaal en het eindklassement in de Poolse rittenkoers Carpathian Couriers Race. In 2012 stapte hij over naar World Tour-formatie Vacansoleil-DCM. Na het uiteenvallen van die ploeg reed hij wederom voor Cyclingteam Jo Piels. Bij Cyclingteam Jo Piels wist hij zich goed in de kijker te rijden en kon weer de overstap maken naar het profpeloton. De jaren 2015 en 2016 kwam Lammertink uit voor Roompot-Oranje Peloton. Voor dit team heeft hij enkele mooie resultaten mogen behalen. Zo won hij het eindklassement van Ronde van Luxemburg. Aan zijn goede seizoen kwam abrupt een einde na een zware val in de Ronde van Zwitserland. Hierbij liep hij meerdere botbreuken op waarvoor hij verschillende operaties moest ondergaan.

Toch had Lammertink zich in het voorseizoen genoeg getoond om een nieuw profcontract af te dwingen op het hoogste niveau. Hij zette zijn handtekening onder een contract bij Team Katjoesja Alpecin, dat haar Russische licentie in 2017 verruilde voor een Zwitserse. Voor dit team won Lammertink in 2017 de vierde etappe in de Ronde van België. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.