De Nederlandse Demi Vollering (foto Axel VH) heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Ze maakte het werk van haar ploeg voortreffelijk af in een sprint met vier. Ze was sneller dan Van Vleuten, Longo Borghini en haar ploegmaat Anna Van der Breggen, die de sprint voorbeeldig had aangetrokken. Het is haar eerste overwinning in de WorldTour. Wel gelukkig dat de UCI de reglementering over weggegooide drinkbussen had gewijzigd van uitsluiting naar een financiële boete of anders had ze haar zege al meteen moeten inleveren! (Sporza)

Demi Vollering werd geboren in Pijnacker op 15 november 1996. Vanaf september 2020 rijdt ze voor Team SD Worx. Ze begon in 2019 bij Parkhotel Valkenburg.

Vollering won in 2019 de Volta Limburg Classic. Later dat voorjaar behaalde ze een zevende plaats tijdens de Amstel Gold Race, vijfde in de Waalse Pijl en derde tijdens Luik-Bastenaken-Luik. In mei won ze de proloog van de GP Elsy Jacobs, waar ze tweede werd in het eindklassement op drie seconden achter Lisa Brennauer. Aan het eind van het jaar behaalde ze een vijfde plek in de GP Plouay en maakte ze deel uit van de Nederlandse selectie tijdens het wereldkampioenschap in Yorkshire, waar ze de wedstrijd openbrak op de eerste beklimming. In oktober won ze de najaarsklassieker Giro dell’Emilia. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.