De Franse actrice Claudine Auger (eigenlijk Oger) zou vandaag tachtig jaar geworden zijn, mocht ze niet op 18 december 2019 zijn overleden. Zij is vooral bekend geworden als Domino in de James Bond-film “Thunderball”.

Claudine Auger werd in 1958 Miss Frankrijk en runner-up in Miss World. In 1958 kreeg ze een kleine rol aangeboden in “Christine”, geregisseerd door de man die haar echtgenoot zou worden, Pierre Gaspard-Huit. Haar eerste grote rol speelde ze in 1962 in “Le masque de fer”. Op basis daarvan wordt ze gevraagd als Bond-girl voor “Thunderball”, waarin ze wordt gemarteld door Emilio Largo (rol van Adolfo Celi). Hij bewerkt haar borsten afwisselend met zijn sigaar en met ijsblokjes. Er zitten in de film wel nog meer knipoogjes naar BDSM (zie foto).  Een jaar later vraagt regisseur Terence Young haar opnieuw voor “Triple Cross“. Dat jaar is ze ook te zien in “L’arcidiavolo” van Ettore Scola). Verder noteren we in 1967 : Jeu de massacre (Alain Jessua); in 1968 : Flammes sur l’Adriatique (Alexandre Astruc); in 1971 : La tarantola dal ventre nero (Paolo Cavara) en Reazione a catena (Mario Bava); in 1975 : Flic Story (Jacques Deray) en in 1980 : Fantastica (Gilles Carle). In 1984 is ze te zien in “Secret places” van debutant Zelda Barron. Hierin speelt Marie-Theres Relin een Duits meisje, Laura Meister, dat tijdens de eerste weken van de Tweede Wereldoorlog in een Engels meisjeslyceum terecht komt. Alhoewel zijzelf anti-nazi is, wordt zij door de andere pubers lastig gevallen. De moeder van Laura wordt gespeeld door Claudine Auger. Ook in “Salt on our skin” (1992) van Andrew Birkin speelt ze de moeder (en zelfs een lijk!), wat me wel vreselijk oud deed voelen (toen al!). Een Bond-girl in een moederrol! Jeezes!

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Claudine Auger (1941-2019)

  1. Ronny, op het moment dat je les geeft aan een bepaalde klas en je kan zeggen: “Student X, aan jouw moeder gaf ik nog les, student Y, aan jouw vader ook en student Z aan jouw oom ook.”, dan pas voel je je oud. En zoals het er nu uitziet met ons pensioen, zal ik ooit nog kunnen zeggen: “Aan jouw grootmoeder gaf ik nog les.” Dat is pas Jeezes².

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.