Een ontdekking uit de zomer van 2009 waarover ik u moet berichten, is Tim Easton. Ik had nog nooit van hem gehoord en buiten het mooie CD-hoesje was er eigenlijk geen reden om hem mee te pikken. Thuisgekomen kon ik vaststellen dat hij wordt bijgestaan door mensen als Jim Keltner, Jai Winding en Hutch Hutchinson, dus dat beloofde alvast.

En inderdaad, deze CD is een geweldige meevaller geworden. Alhoewel Tim Easton reeds een plekje heeft veroverd op Wikipedia, word je daar toch niet echt wijzer van. “Tim Easton (Akron, Ohio) – zo staat er – is een Amerikaans gitarist en singer-songwriter die zich vooral heeft toegelegd op het maken van (al dan niet rustige) rockmuziek en rock’n’roll. Easton was voorman van de rockgroep The Haynes Boys. Hij staat onder contract bij het platenlabel New West Records en bracht 6 albums uit. (Deze welke ik heb gekocht, was zijn derde, RDS) Easton begon zijn carrière in 1997. Hij laat zich in zijn muziek beïnvloeden door Bob Dylan. Easton staat regelmatig in het voorprogramma van John Hiatt.” Buiten het feit dat dit “geregeld” moet zijn in plaats van “regelmatig” heb ik daar weinig aan toe te voegen. De muziek van Easton laat zich volgens mij niet echt beschrijven. Zelf naar luisteren is dus de boodschap.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.