Maria Novolodskaja (foto Axel VH) werd geboren in Veliki Novgorod op 28 juli 1999. Ze is zowel actief is op de weg als op de baan. Ze reed vanaf 2018 voor Cogeas-Mettler. In 2021 rijdt ze voor DSM.

Tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen 2016 in Aigle won ze goud in de achtervolging voor junioren. Tijdens het WK 2017 won ze zilver bij de junioren in de puntenkoers en koppelkoers. Tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen 2018 in Aigle won ze goud in de koppelkoers voor beloften, samen met Diana Klimova. Tijdens de Europese Spelen 2019 in Minsk won ze brons in de koppelkoers bij de elite.

In juli 2018 won ze het jongerenklassement in de Tsjechische rittenkoers Tour de Feminin – O cenu Českého Švýcarska en werd ze in Brno vierde tijdens het Europees kampioenschap tijdrijden voor beloften en zesde in de wegwedstrijd. Een jaar later won ze zilver tijdens het EK tijdrijden voor beloften in Alkmaar. In 2018 en 2019 eindigde ze als derde in de Tsjechische rittenkoers Gracia Orlová en won ze derhalve beide keren het jongerenklassement. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.