“Kernenergie ? Nee, bedankt” van Willy De Greef is het zesde deeltje in de cursorische lectuurreeks voor middelbare scholieren van AKO. Trouwe lezers zullen opmerken dat het slechts de vierde aflevering is die we bespreken, maar dit is een inconsequentie, waaraan de redactie totaal vreemd is.

Dit werkje (43 blz.) past volledig in het kader van de voorgaande afleveringen (we kunnen dus kort zijn), dat wil zeggen dat het er zowel de kwaliteiten als de tekortkomingen van heeft. Met de nadruk op kwaliteiten. De grootste tekortkoming is alweer de nogal slordige stijl, zonder dat we nu echt op “schoon schrift” willen aansturen. Misschien bezien wij het hele project ook een beetje te veel met het oog van een (gewezen) leraar Nederlands en kaderen de boekjes beter binnen de lessen zedenleer of maatschappelijke vorming. Wat dan weer niet inhoudt dat we niet zouden pleiten voor discussielessen in het kader van het vak Nederlands (i.p.v. die vaak wereldvreemde literatuur), noch voor een onverzorgde taal in de andere lessen.

Referentie
Ronny De Schepper, De Scharnierreeks? Ja, bedankt! De Rode Vaan nr.16 van 1981

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.