Ik zal het hier kort houden, omdat er al veel besprekingen over het boek “Post mortem” van Peter Terrin bestaan. Ik was niet zo onder de indruk van dit boek en vond de hele opbouw (het dagelijks leven van schrijver Steegman die een boek over schrijver T. begint) naar het centrale gebeuren (het plotse herseninfarct van dochtertje Renée) vrij langdradig. Ook deel drie (zgn. geschreven door de biograaf van schrijver Steegman) is heel verwarrend, met b.v. de verwijzingen naar de zaak Sandra V. , een zaak die niet echt uitgewerkt is en verder geen verband lijkt te houden met de rest van het verhaal. Ik vind dit boek heel verwarrend, onaf en bewust te gelaagd en op een gekunstelde manier opgebouwd. Het deel over de ziekte van Renée laat natuurlijk niemand onberoerd, maar dat is nog niet voldoende voor een literaire prijs.

Fons Mariën, 10/02/2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.