Vandaag is het al dertig jaar geleden dat de 44-jarige Steve Marriott (van Humble Pie en The Small Faces) is omgekomen in een brand in zijn 16de-eeuwse woning, die vermoedelijk werd aangestoken door een sigaret in de slaapkamer.

Steve Marriott werd op vroege leeftijd beïnvloed door Buddy Holly, Hank Marvin, Booker T. & the M.G.’s, Ray Charles, Otis Redding, Muddy Waters en Bobby Bland. In 1964 werden The Small Faces, gelanceerd als antwoord op die andere Londense modband The Who. De Small Faces hadden zich met het nummer Whatcha Gonna Do About It voor het eerst in de hitlijsten gespeeld. Toetsenman Jimmy Winston paste echter niet in de stijl die het management voor de band had uitgedacht en Ian McLagan werd zijn plaatsvervanger bij de band die verder bestond uit zanger Steve Marriott, bassist Ronnie Lane en drummer Kenny Jones. In 1969 vertrok Marriott om samen met Peter Frampton Humble Pie te formeren. Ronnie Wood werd als vervanger aangetrokken en diens vriend Rod Stewart kwam mee om de rol van zanger op zich te nemen. De groep besloot dan maar de “small” te laten vallen.
Na Humble Pie raakte Marriott gedesillusioneerd in de muziekindustrie, keerde zich af van de grote platenmaatschappijen en leidde een relatief obscuur leven. Hij keerde terug naar zijn muzikale wortels, spelend in pubs en clubs in en rond Londen en Essex.
Wikipedia heeft ook nog een leuk weetje: Steve Marriots hond, genaamd Seamus, is te horen op het gelijknamige nummer van het album Meddle van de rockgroep Pink Floyd.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.