De Franse zanger Jean-François Michael viert vandaag zijn 75ste verjaardag.

Oorspronkelijk zong hij zonder al te veel succes onder zijn echte naam Yves Roze. Maar in 1969 schreef niemand minder dan Michel Berger voor hem “Adieu Jolie Candy”, hét liedje bij uitstek over een vakantieliefde. Yves veranderde zijn naam en had als Jean-François een enorm, maar eenmalig succes (*). Zoals het dan vaak gaat, greep hij er nog een paar keer naar terug, zoals in 1984 toen hij “Rappelle-toi Candy” uitbracht.

Ronny De Schepper

(*) Een jaar later had hij toch ook nog een behoorlijk succes met “Adios querida luna”, waarin hij het betreurde dat er op de maan nu karretjes rondrijden, zodat ze als symbool voor de geliefden zo goed als verloren is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.