Het is vandaag dertig jaar geleden dat de Britse filmregisseur David Lean is overleden.

Hij is vooral bekend door spektakelfilms zoals “Lawrence of Arabia“, “The Bridge on the River Kwai”, “Doctor Zhivago” en “Ryan’s daughter”, die ik op een daarvoor erg ontvankelijke leeftijd heb gezien en waarvan ik dus een grote fan was (tegenwoordig denk ik daar anders over). Later was er ook nog “A passage to India” (1984).
Maar daarvóór was hij in Groot-Brittannië al zeer geliefd door intimistische drama’s als “Brief Encounter” (1945), “Great Expectations” (1946) en “Oliver Twist” (1948). Vooral “Great Expectations” heb ik al verscheidene malen gezien en niet alleen vind ik het nog altijd zijn beste productie, ik vind het ook de beste verfilming van het boek die er ooit is geweest.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.