Elders lees je dat we ook een nieuwe elpee van Vuile Mong een luisterbeurt moesten geven. Vlak daarna legden wij behoedzaam (zou ze in onze handen ontploffen ? is er jeukpoeder op gestrooid ? of rattenvergif ?) « The men in black » van The Stranglers op de draaitafel. Wij deden reeds veiligheidsgordels om, om het contrast min of meer ongedeerd te verwerken maar aha wat een erlebnis ! De intro van The Stranglers sloot perfect aan bij het slot van Vuile Mong.

Fluks de buurvrouw erbij gehaald en met een tandenstoker (bij gebrek aan beter) de gehoorgang vrijgemaakt. Maar wat was, bleef. Dit waren dus nieuwe Stranglers. Niet meer de stoere binken die via hun lof op de vrije onderneming de wet van de sterkste hadden ontdekt en die het liefst in praktijk brachten op weerloze vrouwen en journalisten. Nog lievere jongens dan Elvis Costello kortom.
Zijn de wolven bekeerd of hebben ze enkel een schapenvacht aangetrokken ? Wij wachten er ons wel voor om het te gaan uitzoeken, want ook in het eerste geval zijn ze misschien wel zachtzinniger maar niet minder krankjorum geworden. De plaat heet voluit namelijk « The gospel according to the men in black » en dat zijn dan mannetjes van een andere planeet etcetera etcetera. Wat moet je daar nu von dän(i)ken ? Gelukkig is één zekerheid gebleven The Stranglers klinken — ook rustiger – nog steeds als The Doors. Als dat de deur niet dichtdoet !

Referentie
Ronny De Schepper, Een dierenverhaal (The Stranglers, The men in black, Liberty 1 A 962-83084), De Rode Vaan nr.15 van 1981

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.