Robert Goddard is een Britse misdaadauteur van wie ik vroeger nog enkele titels gelezen heb. Hij is historicus van opleiding en verwerkt in zijn thrillers dikwijls verhaallijnen die met een verleden te maken hebben. Dat is ook het geval in Ongewenste terugkeer. Hoofdpersonage is Harry Barnett die een uitnodiging krijgt om in Schotland een reünie bij te wonen van oud-makkers van de Royal Air Force. Met vijftien hebben ze vijftig jaar geleden een drietal maanden een speciaal project meegemaakt in Kilveen Castle nabij Aberdeen. Nu is het een hotel. Onderweg ernaartoe verdwijnt een van de deelnemers, daarna volgt nog een auto-ongeval waarbij een deelnemer omkomt. Wanneer Dangerfield, de organisator van de reünie, vermoord gevonden wordt door Barnett en zijn vriend Chipchase worden zij van de moorden verdacht. Barnett en Chipchase gaan zelf op onderzoek om hun onschuld te bewijzen, waarbij een verborgen aspect van het speciaal RAF-project een rol speelt.

Deze thriller van Goddard komt wat traag op gang en vind ik minder in vergelijking met wat ik vroeger van hem las. Toch bevat het boek genoeg thrillerelementen om een lezer tot op het einde te boeien.

Fons Mariën, 26/03/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.