De Amerikaanse actrice Shannen Doherty viert vandaag haar vijftigste verjaardag.

In de jaren negentig stond Shannen Doherty zelf voortdurend in het middelpunt van de belangstelling van de schandaalpers. Het was dan ook toepasselijk dat zij in 1994 twee rollen zou gaan vertolken die haar dan ook op het lijf geschreven waren: die van Lorena Bobbitt, die de penis van haar man afsneed (*), en die van Tonya Harding, de schaatster wier ex-man de knie van een concurrente (Nancy Kerrigan) verbrijzelde. Uiteindelijk werd deze laatste in de TV-film “Tonya and Nancy: the inside story” van Larry Shaw vertolkt door Alexandra Powers, terwijl Heather Langenkamp gestalte gaf aan Kerrigan. Misschien kon Doherty niet schaatsen? Van de Bobbitt-verfilming werd ook niets meer vernomen. Shannen Doherty was dat jaar wel te zien in “Acts of Obsession”, een film (ik durf wedden dat het een “erotische thriller” is en die men niet mag verwarren met “Obsessed”, een vroegere film met Doherty) van Lawrence Simeone en met Judd Nelson, Kristian Alfonso en Michael Woods als schouwgarnituur.

Ronny De Schepper

(*) Ze werd uiteindelijk vrijgesproken met als reden dat ze handelde onder tijdelijke ontoerekenbaarheid. Als ik me niet vergis, werd de penis nog terug aangehecht en heeft John nadien nog carrière gemaakt in het porno-circuit.

Een gedachte over “Shannen Doherty wordt vijftig…

  1. Onlangs nog gehoord dat Shannon meespeelde (als kind) in de reeks The Little House on the Prairie. Daar werd in Vlaanderen nog veel naar gekeken in de jaren 70. Het was dan ook een ‘stichtende’ serie….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.