Eléonor (Elly Aerden) en Gerry De Mol hebben voor hun eerste samenwerking ervoor gekozen teksten van de Nederlandse dichter J.J. Slauerhoff op muziek te zetten (foto Koen Broos): ‘Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld’ is misschien zeer passend bij deze bijzondere tijden, maar Slauerhoff verwijst eigenlijk naar het onvermogen van mannen en vrouwen om elkaar te begrijpen. De visuele kunstenaar Hans Lengeler voorziet het titelnummer dat ook als single uitkomt, van een poëtische en ontroerende videoclip.

Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten van J.J.Slauerhoff, de Nederlandse dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter had fado, samba en bossa in de oren, en dat hebben zij ook. Voor hun liveoptredens krijgen ze versterking van Jan-Sebastiaan De Geyter.

Gedichten hebben Eléonor (Elly Aerden) altijd al geïnspireerd tot het maken van muziek. Voor haar eerste groep ‘Mairan’ smeedde ze poëzie om tot (meerstemmige) folksongs.  Ze bezong ’20 Poemas de Amor y un Canción desesperada’ van Pablo Neruda in ‘songs of Neruda’. Met ‘Eléonor’ creëerde ze reeds een eigenzinnig mediterraans project rond Latijnse gedichten. Verder kan je Elly Aerden nog horen bij Zefiro Torna, Olla Vogala, amoRRoma, MissT… Ze is zangdocente ‘Folk & Wereldmuziek’ aan de academies van Sint-Niklaas en Lebbeke en geeft geregeld workshops en stages.

Gerry De Mol maakte al poëzie- en muziekprogramma’s rond Herman De Coninck en Fernando Pessoa, en toonzette M.Vasalis, Kafka, Rilke, Goethe, Rutger Kopland en Guido Gezelle voor het Kaaitheater, de AB en het Archipel poëziefestival in Sint-Niklaas. Hij was de bezieler van Oblomow, Kleine Blote Liedjes met Eva De Roovere, maakte theater met Compagnie Lodewijk/Louis, ’t Arsenaal, Younnous Diallo en is af en toe solo zichzelf.

Gedurende 6 weken lang kan je bovendien genieten van een bijzondere podcast-reeks, waarin Eléonor & Gerry De Mol wekelijks het thema van een gedicht bespreken. Wij ontdekken hoe het gedicht inspiratie gaf voor de muziek, maar ze maken ook een unieke link met het heden. Ze zoeken verrassende verhalen van mensen die een link hebben met het thema uit het gedicht. Hou je klaar voor ontroerende momenten, waardoor je Slauerhoffs gedichten op een nieuwe manier beleeft! De eerste aflevering is beschikbaar vanaf 21 maart 2021: Wereld Poëziedag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.