Dylan van Baarle (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck) heeft met Dwars door Vlaanderen zijn eerste grote voorjaarskoers gewonnen. Hij trok er op iets meer dan 50 kilometer van de finish in Waregem alleen vandoor. Hij profiteerde niet alleen van zijn sterke benen, maar ook van het schimmenspel tussen de favorieten achter zijn rug. Hun gedrag roept vooral veel vraagtekens op. (Sporza)

Dylan van Baarle (Voorburg, 21 mei 1992) is een Nederlands wielrenner die de zoon is van oud-baanwielrenner Mario van Baarle. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren werd hij tweede op het Nederlandse kampioenschap tijdrijden. Van 2011 tot en met 2013 reed Van Baarle voor Rabobank Continental Team.
Van Baarle rijdt sinds 2014 voor Team Cannondale-Garmin. In 2014 boekte Van Baarle met de winst in het algemeen klassement in de Ronde van Groot-Brittannië zijn grootste zege tot nu toe. Anno 2018 rijdt hij voor Team Sky.
In 2019 kroonde hij zich tot eindwinnaar van de 66ste Herald Sun Tour. Hij had in de eindstand 24 seconden voorsprong op de Australiër Nick Schultz (Mitchelton-Scott). De Canadees Michael Woods (EF Education First) eindigde als derde op 1:52. De 26-jarige Van Baarle volgt op de erelijst de Colombiaan Esteban Chaves op.

Van Baarle Dylan-1

In de Dauphiné van 2019 was Dylan Van Baarle in de slotklim naar het Zwitserse Champéry de snelste van een kopgroep die al vroeg vorm kreeg. Hij ging de Australiër Jack Haig vooraf. In het eindklassement werd hij 32ste op bijna een half uur van de winnaar Jakob Fuglsang.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.