De Internationale Wielerweek Coppi e Bartali lag voor de slotrit eigenlijk al in een beslissende plooi, maar toch deed leider Jonas Vingegaard, winnaar van twee etappes, er richting Forli nog alles aan om zijn voorsprong in het klassement te vergroten. In de afdaling van de slotklim sprong de 24-jarige Deen weg uit wat overbleef van het peloton, enkel zijn landgenoot Mikkel Honoré (foto Jérémy-Günther-Heinz Jähnick via Wikipedia) kon nog volgen. In een sprintje met z’n tweeën was Honoré vervolgens duidelijk sneller dan zijn land- en leeftijdsgenoot. Voor de jonge Deen van Deceuninck-Quick Step was het de allereerste zege bij de profs. (Sporza)

Mikkel Frølich Honoré (Fredericia21 januari 1997) won in 2014 de tijdrit op de Olympische Jeugdzomerspelen 2014 en werd daar tweede met het landenteam. In 2014 en 2015 won hij de Sint-Martinusprijs en in 2018 het Circuit de Wallonie. Daar reed Honoré voor Team Virtu Cycling, maar dat leverde hem een contract op bij Deceuninck–Quick-Step waarmee hij deelnam aan de Ronde van Italië 2019. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.