Jonas Vingegaard (foto Jumbo Visma) heeft zijn statuut van leider in de Coppi e Bartali kracht bijgezet. De jonge renner van Jumbo-Visma was na een pittige rit in dwergstaat San Marino de beste van een uitgedunde groep. Mauri Vansevenant eindigde vijfde en Ben Hermans zevende. Vingegaard stond in de laatste rit de leiderstrui niet meer af. (Sporza)

Jonas Vingegaard Rasmussen (Hillerslev10 december 1996) is een Deens wielrenner die anno 2018 winnaar was van de 3e etappe van de Ronde van de Aostavallei (tijdrit), de 4e etappe van de Ronde van de Toekomst (ploegentijdrit) en het jongerenklassement van de Ronde van Loir-et-Cher. In 2019 won hij de 6e etappe van de Ronde van Polen (Wikipedia).

In 2021 heeft hij de rit met aankomst op Jebel Jais gewonnen in de UAE Tour. De Deen haalde vluchter Loetsenko bij in de slotkilometer. De eindzege was binnen voor Tadej Pogacar, die concurrent Adam Yates klopte voor de tweede plaats.

Op 24 maart 2021 zegevierde hij dan met enkele meters voorsprong op de Colombiaan Ivan Sosa van Ineos in de derde rit van de Coppi & Bartali. In de laatste van vier lokale ronden met telkens op het eind de beklimming naar Sogliano al Rubicone (3,1 km aan 6,4%) trok Mauri Vansevenant in de aanval, hij kreeg Juan Ayuso mee. Met z’n tweeën verdienden ze 25 seconden voorsprong op een achtervolgende groep. Op de slotklim liet Vansevenant zijn kompaan gedecideerd ter plekke en ging op zoek naar zijn 2e zege na de GP Industria & Artigianato enkele weken geleden. Op 500 meter van de finish was het kalf echter verdronken. Vier man viel op het dak van Vansevenant. Op de Italiaanse plaveisels dook Jonas Vingegaard als eerste uit de bocht naar de finish. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.