Meer dan een minnaar van de Nederlandse schrijver Oscar Van den Boogaard speelt zich af in Sint-Martens-Latem nabij Gent. Een dorp met een artistieke connotatie en vooral met heel dure villa’s van rijke mensen. Nabij de bekende golf wonen de Poppes in een gewone, oude woning (vader Noël is tuinman bij de golf) en hun buren de rijke Bouvy’s (man is psychiater) in een moderne nieuwbouwvilla. Dit verhaal over relaties en overspel speelt zich af in maart 1987 en het toenmalige zinken van de Herald of Free Enterprise nabij de haven van Zeebrugge speelt een rol in het verhaal. Dit boek is geen meesterwerk, maar stylistisch goed geschreven en ook boeiend. Enkele elementen in de verhaallijn vind ik wel onwaarschijnlijk of zelfs tegenstrijdig in enkele details. Als lezer uit Gent vind ik de herkenbaarheid van de locatie wel een extraatje.

Fons Mariën, 19/04/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.