“Melody” is eigenlijk de eerste film van Alan Parker, die tot dan toe actief was in de reclamewereld en op de BBC. Het is alleszins zijn eerste scenario, maar aangezien hij nog geen ervaring had, laat hij het eigenlijke regisseren over aan Waris Hussein, die voor de financiering had ingestaan. Hijzelf leidde wel de second unit-ploeg, zodat hij zich daarna toch uit de slag kon trekken met “Bugsy Malone”. Deze film ging vooral de geschiedenis in omdat hij helemaal met kinderen werd gedraaid. Dit is ook voor “Melody” grotendeels reeds het geval. De titelfiguur, gespeeld door Tracy Hyde, is immers de dochter van een aan drank verslaafde vader. Op school vormt ze een paartje met Daniel, gespeeld door de latere regisseur Mark Lester. Deze heeft eveneens weinig contact met zijn bazige, kille en egoïstische moeder. Beiden zijn ze dan nog bevriend met Ornshaw (Jack Wild), die ook al alleen op de wereld is, buiten zijn zieke grootvader waarvoor hij moet zorgen. De muziek voor deze melancholische film is heel toepasselijk van The Beegees, al duikt ook heel even “Teach your children” van Crosby, Stills & Nash op.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.