Na Antoine Demoitié is met Daan Myngheer een tweede jonge Belgische wielerprof overleden in amper 24 uur tijd. Myngheer vocht al enkele dagen voor zijn leven in een ziekenhuis in Ajaccio, maar ook hij heeft het dus helaas niet gehaald (onderstaande foto Erik Westerlinck; bovenstaande foto onbekend).

Myngheer was op het einde van de openingsrit van het Critérium International onwel geworden en gevallen. Kort daarna kreeg hij een hartstilstand, sindsdien werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Gedurende twee dagen vertoonde hij geen tekenen van beterschap en bleef zijn toestand kritiek.

Het Roubaix Lille Métropole team van Myngheer stuurde kort na middernacht het nieuws van het overlijden van de Hoogledenaar de wereld in via een kort bericht op de teamwebsite. “Met spijt in het hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen, maar heeft de strijd verloren. Hij is gestorven om 19u08 maandagavond. Ook Daan doneert zijn organen om nog andere levens te kunnen redden. Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht, kampioen.”

33 Mijngheer Daan.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.