Een bijzonder spannende thriller, met politieke duiding en achtergrond, met wortels in een zeer hedendaagse problematiek, verscheen van Staf Schoeters (Merksem, 1949) bij Bruna (Aartselaar, 1986; 192 blz., 395 fr.) : « Het perspectief van de worm ». Snelle plotontwikkeling staat een psychologische benadering van het hoofdpersonage, een Vlaams free-lancejournalist, niet in de weg. Verrassende ontwikkelingen, herkenbare situaties en een actuele basis houden de aandacht vast. De roman speelt in het milieu van de vredesbeweging. Het sterke verhaal over CIA-infiltratie is minder fantastisch dan het zou kunnen lijken. En vanuit deze waarschijnlijkheidsfactor bouwt Staf Schoeters een andere, meer bizarre theorie op. Die willen we hier niet prijsgeven, want dan is de lol er grotendeels af. En die lol gunnen we u met een sterke, soms amusant-relativerende en goed geschreven thriller van eigen bodem.

Referentie
Johan de Belie, Vrede, oorlog en… inwijding, De Rode Vaan nr.13 van 27 maart 1986

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.