De Italiaanse renner van Poolse afkomst Jakub Mareczko (foto Jérémy-Günther-Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de openingsetappe van de Italiaanse wielerwedstrijd Coppi e Bartali gewonnen. Bijna had Mark Cavendish zijn eerste seizoenszege geboekt, maar daar dacht Jakub Mareczko anders over. De Italiaanse sprinter met Poolse roots gooide zijn wiel een fractie sneller over de streep in Gatteo. (Sporza)

Jakub Mareczko (Jarosław30 april 1994) is een Italiaans wielrenner die om één of andere reden over een zeer uitgebreide Wikipedia-pagina beschikt. Ik ga me dan ook beperken tot de inleiding. Mareczko is geboren in Polen maar verhuisde met zijn familie naar Brescia toen hij vierenhalf jaar oud was. Met vijftien etappezeges in de Ronde van het Taihu-meer is hij recordhouder wat etappezeges in die koers betreft. Tot 2016 deelde hij dit record met Alois Kaňkovský, maar na zijn zeges in de editie van dat jaar nam hij het record alleen in handen. Door zijn eindzege in 2017 werd hij ook de eerste renner die de wedstrijd tweemaal op zijn naam wist te schrijven. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.