Christine Majerus (foto Jérémy Günther Jähnick via Wikipedia) kreeg de overwinning in de Omloop van de Westhoek cadeau van ploeggenote Amy Pieters. SD Worx was met twee rensters keurig vertegenwoordigd in een kopgroep van acht vrouwen. Onder meer Jesse Vandenbulcke en Valerie Demey werden in de finale in de steek gelaten door het duo van het topteam. De Nederlandse had woensdag al Nokere Koerse gewonnen en gunde deze dagzege aan de Luxemburgse Christine Majerus, die zich meestal moet wegcijferen voor de kopvrouwen. (Sporza)

Christine Majerus (Luxemburg25 februari 1987) komt sinds 2014 uit voor het Nederlandse wielerteam Boels Dolmans Cycling Team. Met dit team werd ze in 2016 wereldkampioene ploegentijdrit in Qatar. Ze is inmiddels ook 34-voudig nationaal kampioene in diverse disciplines.

Majerus kwam uit voor Luxemburg bij de wegwedstrijd tijdens de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen. Hier finishte ze als eenentwintigste. Vier jaar later werd ze 18e in de wegrit en 23e in de tijdrit op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Op de Spelen van de Kleine Staten van Europa 2011 in Liechtenstein won Majerus goud in de wegwedstrijd. Twee jaar later in eigen land won ze goud op de weg, in het tijdrijden en op de mountainbike op de Spelen van de Kleine Staten van Europa 2013.

Vanaf 2007 werd Majerus elk jaar nationaal kampioen op de individuele tijdrit. Vanaf 2010 werd zij bovendien ieder jaar nationaal kampioen op de weg en tevens vanaf 2010 elk jaar Luxemburgs kampioen veldrijden. In 20132015 en 2016 werd Majerus uitgeroepen tot Luxemburgs Sportpersoon van het Jaar. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.