Kalme chaos van Sandro Veronesi handelt over de 43-jarige Pietro Paladini die in de zomer zijn vrouw Lara verliest, terwijl hij op dat moment een vrouw redt van de verdrinkingsdood. Noch hij, noch zijn dochter Claudia (van tienenhalf) lijken echter bijzonder te lijden onder dit verlies. Wanneer Claudia weer naar school gaat, besluit hij de hele dag buiten te wachten voor de school in plaats van te gaan werken. Dit houdt hij maandenlang vol, hij wordt een vaste verschijning op deze plaats en ondertussen komen mensen van zijn werk en anderen hem opzoeken. Er staat een grote fusie op til van het film- en tv-bedrijf waar hij werkt met een Amerikaans bedrijf…

Veronesi weet dit onwaarschijnlijke gegeven toch boeiend te maken met zijn verhalen over de mensen die zich bedreigd voelen door de fusie, wat voor een zekere spanning in het verhaal zorgt.

Het boek komt traag op gang, maar bevat toch een aantal verhaallijnen die naar het einde samenkomen. Ik had het moeilijk om in het verhaal in te komen, maar begon het geleidelijk aan toch boeiender te vinden.

Fons Mariën, 08/12/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.