Vijf jaar geleden werd om 6.45 u., op initiatief van de gemeenteraad, een protestactie gevoerd aan het NMBS-station van Temse: zowel tegen de sluiting van het loket (vanaf 18 maart) als tegen het voorgestelde alternatief (voetgangersbrug). De actie gebeurde buiten en boven de partijgrenzen heen.

Hoewel voor het gebeuren niet was gemobiliseerd, waren 300 actievoerders aanwezig. Burgemeester Luc De Ryck las ter plekke namens de beleidsverantwoordelijken, de gebruikers en de gemeenschap van Temse de brief voor die aan de verantwoordelijken van Infrabel en de NMBS is verzonden en waarin het ongenoegen wordt verwoord. De brief is verstuurd naar Luc Lallemand (gedelegeerd bestuurder Infrabel), Jo Cornu (gedelegeerd NMBS), Bart De Groote (algemeen directeur Marketing en Verkoop NMBS) en Etienne De Ganck (algemeen directeur Transport NMBS).
Alhoewel ikzelf al veertig jaar niet meer in Temse woon, sluit ik mij graag aan bij deze protestactie omdat dit station een integraal deel uitmaakt van mijn jeugd. In het middelbaar nam ik er dagelijks de trein (behalve in de zomer, dan reden we met de fiets naar Sint-Niklaas) en zelfs in mijn studententijd was het elk weekend een baken in mijn uitgaansleven. In 1980 zou ik er nog een jaar lang dagelijks mee naar De Rode Vaan sporen. (Met heel veel dank aan Ruddy Sommereyns voor de mooie foto’s, te bewonderen in mijn Facebook-album 2016.)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.