Joris Tulkens is niet echt een bekend auteur, toch had ik er al een goede historische roman van gelezen. Johanna de Waanzinnige is ook een historische roman, goed gedocumenteerd en opgebouwd, maar heel vlot leesbaar.

Johanna was de dochter van de katholieke koningen Isabella en Ferdinand, ze huwde in de Nederlanden aartshertog Filips (De Schone) en werd de moeder van o.m. Keizer Karel. Haar geschiedenis leest haast als een thriller. Deze historische periode legt ook expliciet de link tussen Spanje en de Nederlanden. Interessante lectuur, alles behalve gortdroge geschiedenis.

Fons Mariën, 10/08/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.