Mads Würtz Schmidt (foto Jean-Pierre Verstraete) liet Israel Start-Up Nation voor het eerst dit seizoen zegevieren in de WorldTour. Dat zorgde voor mooie vreugdetaferelen in de ploegauto. Cherie Pridham, de eerste vrouwelijke ploegleider op het hoogste niveau, was door het dolle heen. De sprintersploegen hebben zich misrekend in de zesde etappe van Tirreno-Adriatico. Een kopgroep met o.a. onze landgenoten Brent Van Moer en Jan Bakelants bleef voorop, maar ze kwamen tekort tegen de Deen Mads Würtz Schmidt en eindigden respectievelijk tweede en vierde. (Sporza)

In 2011 werd Mads Würtz Schmidt (Randers, 31 maart 1994) wereldkampioen tijdrijden bij de junioren, vier jaar later herhaalde hij dit bij de beloften. Hij werd ook twee keer tijdritkampioen van zijn land bij de beloften (2015-2016), de tweede keer voegde hij er ook een titel op de weg aan toe. Verder won hij nog in 2012 de driedaagse van Axel en in 2016 de Triptyque des Monts et Châteaux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.