Als spraakwater van dienst bij ’t Hof van Commerce wist Flip Kowlier (foto Dirk Annemans via Wikipedia) in 2001 vriend en vijand te verbazen met zijn solodebuut ‘Ocharme Ik’. En hij is blijven verbazen: als producer, als schrijver van kinderverhaaltjes, als bassist bij Admiral Freebee, maar toch vooral als muzikant en songschrijver van veelzijdige platen met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop en rock, nu eens melancholisch, dan weer vrolijk, naar country en zelfs reggae.

Flip Kowlier begon zijn professionele muziekcarrière in de jaren negentig als bassist van My Velma, een rockgroep waar ook Jan Leyers deel van uitmaakte. De enige cd die deze band uitbracht was Exposed (1998). In 1997 richtte Kowlier, samen met Serge Buyse en Kristof Michiels, de hiphopgroep ’t Hof van Commerce op, die later in heel Vlaanderen succes oogstte.

Kowlier doet die dingen nu eenmaal graag. Hij behoort tot het artiestenras dat alle hoeken van de kamer wil gezien hebben. En zeker niet als vrijblijvende stijloefening, gemakkelijkheidsoplossing of carrièrezet. Hij sleept zijn hele wereld naar een nieuwe plek, om die plek daarna helemaal naar zijn hand te zetten. Ook in Temse verbaasde Flip Kowlier eenieder op de 2016 editie van “Temse in de Wolken”!

Sinds een paar jaar is de Izegemnaar ook frontman (zang, gitaar, bas) van Ertebrekers

Referentie
http://www.flipkowlier.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.