Net als in de Tour heeft Primoz Roglic zijn gele leiderstrui niet kunnen vasthouden tot aan de finish. In de slotrit van Parijs-Nice kende de Sloveense toprenner een pechdag met twee valpartijen waardoor de Duitser Maximilian Schachmann (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) net als vorig jaar met de eindzege ging lopen. Na afloop verklaarde Schachmann in een interview dat hij nog had geprobeerd zijn collega’s aan te manen op Roglic te wachten, maar daar was dan op de televisiebeelden toch niet veel van te merken! (Sporza)

Bij de junioren en de beloften boekte Maximilian Schachmann (Berlijn9 januari 1994) al goede resultaten. Op het wereldkampioenschap tijdrijden voor junioren in 2012 werd hij derde achter Oskar Svendsen en Matej MohoričDrie jaar later werd hij bij de beloften tweede achter Mads Würtz Schmidt, en in 2016 werd hij opnieuw tweede, deze keer achter zijn landgenoot Marco Mathis. Ook werd hij in 2016 nationaal beloftenkampioen tijdrijden.

In 2012 werd Schachmann in Duitsland verkozen tot wielertalent van het jaar.[ In 2014 kwam hij uit voor het Giant-Shimano Development Team, het opleidingsteam van Giant-Shimano. Schachmann debuteerde in 2017 als beroepsrenner bij Quick-Step Floors. Bij een val in de Ronde van Polen liep hij enkele breuken op in zijn voet, waardoor hij zijn seizoen vroegtijdig moest beëindigen. Na een lange revalidatie won hij in 2018 de zesde etappe van de Ronde van Catalonië, zijn eerste profzege. In de Ronde van Italië, zijn eerste grote ronde, won hij de achttiende etappe naar Prato Nevoso. In 2019 werd Schachmann Duits kampioen op de weg. Hij won ook drie etappes in de Ronde van het Baskenland en één in de Ronde van Catalonië. [Wikipedia]

In het coronajaar 2020 toonde de Duitser van Bora-hansgrohe zich de snelste van een elite-kopgroep van vier in de eerste rit van Parijs-Nice. Onze landgenoten Dylan Teuns en Tiesj Benoot werden tweede en derde en thuisrijder Julian Alaphilippe nam de vierde plaats voor zijn rekening. “Dit was mijn eerste zware wedstrijd van het seizoen”, zei Schachmann na afloop. “Dan is het heel fijn als je die kan winnen.” De Duitser zou zijn leidersplaats niet meer afstaan ondanks een val in de voorlaatste etappe, die werd gewonnen door Tiesj Benoot, die op die manier een bedreiging voor hem vormde. Zeker toen Benoot ’s anderendaags op de allerlaatste klim een alles of niets aanval plaatste. Hij faalde op enkele seconden, precies de seconden die Schachmann waren toegekend na zijn val. Nochtans had de Duitser eerlijk toegegeven dat het zijn eigen fout was, maar het reglement zegt nu eenmaal niets over de schuldvraag bij een valpartij in de laatste drie kilometer…

Daarna werd Maximilian Schachmann van zijn sokken gereden in de finale van de Ronde van Lombardije. Hij was op weg naar een mooie ereplaats toen hij in de laatste hectometers plots werd ingehaald door een dameschauffeur die daar niet hoorde te zijn. Ze dacht zich snel uit de voeten te maken door links een parking op te draaien, maar ze reed hierbij Schachmann aan. De Duitser kon snel zijn weg voortzetten en druppelde – toch enigszins van slag – nog als zevende binnen. Later werd duidelijk dat Schachmann niet ongeschonden uit zijn botsing met de auto is gekomen: hij had zijn sleutelbeen gebroken. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.