Vijf jaar geleden werd Temse een hotel rijker. Naast De Rietgors (Waesmeer) en TTS (hoek Gasthuisstraat-N16) is restaurant De Sampan uitgebreid tot hotel.

Het gaat goed met de overnachtingen in Temse, want er zijn ook niet minder dan 8 bed and breakfastgelegenheden.
Op dinsdag 15 maart 2016 opende hotel De Sampan zijn deuren. Het gebeuren vond plaats in aanwezigheid van een 80-tal genodigden, waaronder een delegatie van de Chinese ambassade in Brussel en de officiële Chinese staatspers.
In zijn toespraak situeerde burgemeester Luc De Ryck de Chinese aanwezigheid in Temse midden de 90 verschillende nationaliteiten. In Temse wonen 37 Chinezen, waarvan er 15 de Belgische nationaliteit hebben. Er zijn 5 Chinese restaurants en op 30 maart komt er een 6de bij (Wereldkeuken, Orlaylaan). De burgemeester loofde de ondernemingszin van eigenaar-zaakvoerder Tony Nai, die ook officieel is erkend als tolk bij Justitie.
Het hotel, dat 5 luxekamers omvat, werkt samen met een reisbureau in China. Mede in acht genomen het wijd vertakte netwerk van relaties van Tony Nai is het voorspelbaar dat het hotel zowel door zakenlui als toeristen zal worden bezocht. Het voordeel van Temse is o.m. de ligging: niet enkel in de driehoek Antwerpen-Brussel-Gent, maar bovendien veel rustiger en gemakkelijker bereikbaar dan de grootsteden, met als extra troeven de Schelde en het veelzijdige toeristische en commerciële aanbod.
Op de foto herkennen we v.l.n.r. Yongkui Wang (Chinese ambassade, Brussel), burgemeester Luc De Ryck en de zaakvoerders Tony en Daisy Nai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.