Nadat Anthony Perez (foto Erik Westerlinck) de voorbije Tour de France reeds na de derde rit moest verlaten nadat hij in aanvaring kwam met een auto, alhoewel hij nochtans op dat moment in het bezit was van de bollekenstrui, heeft hij nu echter zijn gram gehaald in Parijs-Nice, waarin hij op overtuigende wijze bergkoning is geworden.

In juni 2015 werd Perez (22 april 1991) achter David Belda en Baptiste Planckaert derde in de eerste etappe van de Tour des Pays de Savoie. Door bonificatieseconden die onderweg werden verzameld mocht Perez een dag later in de leiderstrui starten, die hij echter direct kwijtraakte aan Belda.
In 2016 werd Perez prof bij Cofidis. In zijn eerste profseizoen nam hij onder meer deel aan de Ronde van Oostenrijk en de Ronde van Lombardije.
In mei 2017 won Perez de derde etappe in de Ronde van Luxemburg, waardoor hij naar de tweede plek in het algemeen klassement steeg en de witte leiderstrui van het jongerenklassement overnam van Piet Allegaert. Een dag later ging Xandro Meurisse hem in beide klassementen nog voorbij, waardoor Perez derde werd in het eindklassement en tweede in het jongerenklassement. Later dat jaar won hij een etappe en het puntenklassement in de Ronde van Gévaudan Languedoc-Roussillon.
In 2018 won hij opnieuw een etappe in de Ronde van Luxemburg en ook nog het bergklassement van de Route d’Occitanie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.