Invisible van Paul Auster begint bijna als een thriller in een eerste hoofdstuk waarin in 1967 de letterenstudent Adam Walker kennis maakt met Fransman en professor politiek Rudolf Born en zijn intrigerende Franse vriendin Margot. Walker raakt betrokken in een soort driehoeksrelatie en vervolgens wordt een moord gepleegd. Verder in dit boek kadert Auster dit hoofdstuk in een ruimer verhaal waarin de Walker van 40 jaar later voorkomt en we verder vernemen hoe het met hem, met Born en Margot verder verlopen is. Een spannend en boeiend verhaal dat zich afspeelt in New York en Parijs, maar dat evenwel – naar mijn gevoel – verzwakt naar het einde toe. Toch in zijn geheel intrigerend en de moeite waard om te lezen.

Fons Mariën, 18/10/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.