De tijdrit in Parijs-Nice is een kolfje naar de hand geworden van de jonge Zwitser Stefan Bissegger (foto Nicola via Wikipedia). Het 22-jarige Zwitserse talent was amper 83 honderdsten sneller dan Rémi Cavagna en is in één klap ook de nieuwe leider. Bij de kandidaten voor de eindzege zette Primoz Roglic (derde) zijn favorietenrol in de verf. (Sporza)

Stefan Bissegger (13 september 1998) werd in 2016 wereldkampioen achtervolging bij de junioren, nadat hij een jaar eerder al een zilveren medaille had behaald in de ploegenachtervolging. In 2017 werd hij driemaal Zwitsers kampioen op de piste: in de keirin, de afvalling en de puntenkoers. In 2018 won hij opnieuw zilver in de ploegenachtervolging op het Europees Kampioenschap met dan ook nog eens brons in de individuele achtervolging. Hij verlengde ook zijn nationale titels in de keirin en de afvalling. In 2019 ging hij meer op de weg rijden. Hij behaalde zeven overwinningen waaronder de Ronde van Bern, een rit in de Ronde van de Toekomst en het Zwitsers Kampioenschap tijdrijden voor beloften, dat hij in 2018 ook al won. In september won hij zilver op het wereldkampioenschap bij de beloften. In 2020 mocht hij stagiair worden bij EF Education First, waar hij vervolgens ook een contract tekende. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.