Mauri Vansevenant (foto Hoebele via Wikipedia) heeft in Italië de eerste zege uit zijn profcarrière behaald. De jonge telg van Deceuninck-Quick Step was de snelste van een kopgroep met Mollema, Landa en Quintana in de GP Industria & Artigianato.

Mauri Vansevenant (1 juni 1999) is de zoon van ex-wielrenner Wim Vansevenant. Hij maakte in 2017 deel uit van Spider King-EFC-L&R-Trek, het junioren satellietteam van Trek-Segafredo, waar zijn talent ontbolsterde. Hij won in april 2017 de koninginnenrit in de Ster van Zuid-Limburg. Hij werd enkele weken later door Carlo Bomans in de nationale selectie opgenomen. In juni 2017 kwam hij in een afdaling van een berg zwaar ten val in Classique des Alpes toen hij op weg leek naar de overwinning. Hij werd afgevoerd met twee gebroken nekwervels. Even werd er gevreesd voor zijn verdere carrière. In 2018 werd hij belofte bij EFC-L&R-Trek. Vansevenant won in 2018 het jongerenklassement in de Ronde van de Aostavallei. Hij eindigde dat jaar tiende in het algemeen klassement. Een jaar later veroverde hij in dezelfde wedstrijd naast het jongerenklassement ook het algemene klassement, nadat hij de leiderstrui na de derde etappe had overgenomen van de Fransman Jérémy Bellicaud. Vansevenant had in het eindklassement 4’30” voorsprong op de eerste achtervolger, de Brit Adam Hartley. Op 31 augustus tekende hij een profcontract bij Deceuninck-Quick Step. Hij werd er prof vanaf 1 augustus 2020. Vansevenant maakte meteen indruk bij de profs door tot diep in de finale te strijden voor de overwinning in de Waalse Pijl van 2020. Mauri was toen slechts twee maanden prof. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.