Tijdens de eindspurt van de 1ste rit van de ronde van Murcia raakt de Deen Tayeb Braikia het achterwiel van de Oostenrijker Werner Riebenbauer en komt zeer zwaar ten val komt. Hij zal nooit terugkeren in het peloton en werkte daarna als sportfotograaf. (Foto’s de Wielersite)

In zijn loopbaan als wielrenner was Braikia (Aarhus8 maart 1974) zowel op de weg als op wielerbaan succesvol, maar het meest succesvol was Braikia misschien wel op de baan. Hij won meerdere Deense titels op diverse onderdelen en was daarnaast twee keer winnaar van een zesdaagse. In 1997 won hij samen met landgenoot Jakob Piil de Zesdaagse van Grenoble, waarna hij in 1999 samen met Jimmi Madsen in eigen land de Zesdaagse van Kopenhagen op zijn naam schreef. Op de weg was hij de eerste buitenlandse winnaar van de Ronde van Overijssel in 1998 en won hij onder meer de Clásica de Almería in 2001. Die laatste wedstrijd zou tevens de laatste overwinning uit de loopbaan van Braikia blijken. In de eerste etappe van de Ronde van Murcia kwam de Deen dat jaar zwaar ten val in de massasprint. Een lange revalidatie volgde, maar een zwaar schouderletsel zorgde ervoor dat Braikia nooit meer terugkeerde in het wielerpeloton. Hij werd daarna bondscoach van de Deense wielerbond. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.