Volgens On this day is het vandaag 75 jaar geleden dat Bikini, een atol van 2,32 vierkante kilometer in Micronesië in de Grote Oceaan, op last van het Amerikaanse leger werd ontruimd (foto) omdat er een kernproef zou plaats vinden. Er zouden er in totaal nog meer dan twintig plaats vinden (tot 1958). De inheemse bevolking was verplaatst naar het atol Rongerik. Nadien wilden sommige bewoners terugkeren maar zij moesten wel terugkeren omdat er hoge radioactiviteit op het eiland gemeten werd. Toch zouden er op dit moment volgens Wikipedia nog tien mensen wonen. Dat vind ik een uiterst merkwaardige mededeling (je zou haast verwachten dat men de namen zou opsommen), maar een verklaring ervoor wordt er niet gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.