Op maandag 6 maart 2006 ontving ik van de vroegere Britse amateurwielrenner Ian Browning (ian.browning@barnardos.org.uk) een mailtje waarin hij me bedankt voor het toesturen van een (minuscuul) fotootje dat ik van hem had gevonden in een Frans wielertijdschrift. Hij stond daarop afgebeeld samen met zijn vriend en collega Dean Butler. Helaas heb ik het fotootje van Browning zelf niet opgeslagen (bovenstaande foto komt van de website men cyclists/time trial), daarom kan ik hieronder enkel die van Butler afdrukken, die ik ten tijde van het opsturen naar Ian (308 Gloucester Avenue, Chelmsford, Essex CM2 9LJ) dan weer juist niét had teruggevonden…

Ik vroeg Ian ook om enkele data te corrigeren i.v.m. zijn wielerloopbaan en die van Dean Butler, wat hij ook heeft gedaan (ikzelf heb er dan ook nog wat gegevens uit cyclingarchives.com aan toegevoegd):

Mr.Ian Browning

Born in 1964

1981-82 Redbridge C.C. (samen met John Patston heeft hij in 1982 de koppeltijdrit van Hainault R.C. gewonnen en met Paul O’Kelly erbij ook de triotijdrit van de Eastern Counties)

1983 Fouchambois (terwijl hij dus met Dean Butler in Frankrijk reed, werd hij toch tweede in de Hainault R.C.-koppeltijdrit, die hij het jaar daarvoor had gewonnen; deze keer staat er geen ploegmaat bij, maar dat zou dus best eens Dean Butler kunnen zijn)

1984 Anglia sport (dat jaar won hij opnieuw de tijdrit van de Eastern Counties, die deze keer echter individueel werd betwist)

1985 Leo RC

1986 Did not ride

1987-89 Leo R.C. (in 1988 werd hij vierde in het Brits tijdritkampioenschap voor amateurs)

1990 Polytechnic C.C. (dat jaar werd hij zesde in het Brits tijdritkampioenschap voor amateurs)

1991 Stopped

Mr.Dean Butler

Born in 1962 (volgens cyclingarchives.com 18/6/1964, maar dat lijkt me niet te kloppen met de hieronder aangegeven leeftijdscategorieën)

1979 Brits tijdritkampioen bij de nieuwelingen

1980-82 Oundle Velo (in 1980 Brits tijdritkampioen bij de juniors, “samen met Barry Smallworth”, aldus cyclingarchives.com, maar het is niet duidelijk of het hier om een ex-aequo ging, dan wel over een koppeltijdrit; een jaar later werd hij alleszins nogmaals kampioen in dezelfde categorie en deze keer gaat het wel degelijk over een individuele tijdrit)

1983 Fourchambois

1984 A.C.Boulogne-Bilancourt

1985 onwards stopped

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.