Mike Pender, de leider van de fameuze sixties-groep The Searchers, viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Op de foto van Erwin De Meirleir ziet u hem rechts naast burgemeester Luc De Ryck van Temse, die hem in 1999 heeft ontmoet. Hij heeft dan ook de hierna volgende bijdrage geschreven.

Mike Pender is een briljante muzikant… én mens!
Ik heb The Searchers in 1999 naar Temse gehaald en heb toen met hem ontbeten (in den Belle Vue).
Pretentieloze, enthousiaste kerel, toffe gast.
Ik ben trouwens altijd een Searchersfan geweest.
Exceptionele nummers vind ik (o.a.) What have they done to the rain en When you walk in the room.
Eerstgenoemde, geschreven door Malvina Reynolds (die ook Morning town ride van The Seekers schreef), is een protest song avant la lettre: tégen proeven met kernbommen – de versie van Joan Baez verbleekt erbij. Malvina schreef ook Little boxes (Pete Seeger).
The Searchers’ versie van When you walk in the room zet die van componiste Jackie Deshannon volledig in de schaduw.
En wat ik ook een ongelooflijk nummer vond: I don’t want to go on without you (origineel van The Drifters, het is namelijk de b-kant van Under the boardwalk), ook bekend van The Moody Blues.
Ik herinner mij dat ik mij als ik het hoorde met de transisor tegen mijn oren op bed of in de zetel legde om er geen halve noot van te missen – niet te geloven, hé?
Ik heb ook de andere Searchers zien optreden, met John Macnally en Frank Allen: dat was in de Elisabethzaal, helaas een ontgoocheling – Mike Pender’s Searchers steken er bovenuit. Beide groepen zijn nog on the scene

Luc De Ryck

3 gedachtes over “Mike Pender wordt tachtig…

  1. Hihi, als ik de anderen het werk laat doen, kan ik zelf op mijn blog reageren! :-)
    Veel heb ik er niet aan toe te voegen aan wat Luc schrijft, alleen laat hij “Goodbye my love” onvermeld en dat kan ik niet over me heen laten gaan. :-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.