Lotte Kopecky (foto Axel VH) heeft de GP Samyn naar haar hand gezet. Ze sprintte naar haar eerste zege van het seizoen na een finale met een omvangrijke groep. Emma Norsgaard en Chloe Hosking stonden mee op het podium. (Sporza)

In het baanwielrennen behaalde Lotte Kopecky (Rumst11 oktober 1995)  al van bij de jeugd mooie resultaten. Zo behaalde ze bij de nieuwelingen en junioren verschillende Belgische titels. In 2012 reed ze haar eerste internationale kampioenschap. Tijdens het Europees kampioenschap van dat jaar nam ze deel aan het omnium en de puntenkoers, ze eindigde er als respectievelijk achtste en zestiende. Een jaar later behaalde ze op datzelfde EK samen met Kaat Van Der MeulenJesse Vandenbulcke en Saartje Vandenbroucke een bronzen medaille in de ploegenachtervolging. Een dag later won Kopecky het onderdeel puntenkoers, voor landgenote Kaat Van Der Meulen en Bianca Lust uit Nederland.

Bij de beloften behaalde Kopecky op het EK 2014 een derde plek in de achtervolging. In 2016 behaalde ze twee Europese titels, in het omnium en de puntenkoers. In de individuele en ploegenachtervolging behaalde ze dat jaar telkens een vierde plek.

Naar aanloop van de Olympische Zomerspelen 2016 trad Kopecky toe tot de nationale selectie in de ploegenachtervolging. België wist zich uiteindelijk niet te kwalificeren voor de ploegenachtervolging. Wel was Kopecky reserve voor Jolien D’Hoore in het omnium.

In 2014 debuteerde ze bij de elite. Nadat ze al enkele nationale titels behaalde, brak Kopecky in 2016 ook internationaal door. Op het Europees kampioenschap baanwielrennen 2016 behaalde ze twee medailles. In het omnium werd ze derde achter de Britse Katie Archibald en Kirsten Wild uit Nederland. Samen met Jolien D’Hoore kroonde ze zich een dag later tot Europees kampioen in de koppelkoers. In februari 2017 won Kopecky voor het eerst een wereldbeker, in Cali won ze het omnium. Dankzij deze zege won ze ook het eindklassement in het omnium. (Wikipedia)

Na de corona-lockdown is ze in 2018 voor de tweede keer op rij Belgisch kampioene tijdrijden geworden. Rond het circuit van het militair domein van Koksijde stond geen maat op de titelverdedigster. Bij het eerste tussenpunt had Kopecky na 13,9 km al 22 seconden voorsprong op de verrassende triatlete Sara Van de Vel. Finaal reed ze Van de Vel op één minuut en één seconde. Julie Van de Velde mocht als derde mee op het podium.

Daarna heeft ze na twee ereplaatsen op rij eindelijk de hoofdvogel afgeschoten in de Giro Rosa. In de zevende etappe was ze Elizabeth Deignan te snel af voor haar mooiste zege op de weg. Alhoewel, kort daarna heeft ze voor de eerste keer ook het Belgisch kampioenschap op de weg gewonnen. In Anzegem klopte ze Jolien D’hoore na een vermakelijk titanenduel tussen de concullega’s. Uiteindelijk was Kopecky een banddikte sneller. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.