Een vrouw als orkestleider blijft voor de grote massa iets vreemds. Daar staan we dan na zoveel jaar emancipatie. Iona Brown (1941-2004) en Simone Young zullen zowat de meest bekende zijn en dan wellicht nog enkel voor insiders.

Toen in 1985 in de opera van Sydney de dirigent voor “The Mikado” (Gilbert & Sullivan) uitviel, verving Simone Young, die daar werkte als pianiste om de zangers op de repetities te begeleiden hem met succes. Via Daniel Barenboim werd ze zijn assistent aan de opera in Berlijn. In ’93 leidde ze de Wiener Philharmoniker die toen nog volledig uit mannen bestond. Vanaf 1998 heeft ze zelf de artistieke leiding van het opera-orkest van Keulen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.