Veertig jaar geleden vierde mijn vader zijn pensionering als adjunct-politiecommissaris met een groot feest in de Watersportclub van Temse. Ook zijn drie voorgangers waren aanwezig, wat bovenstaand “historisch” plaatje opleverde (v.l.n.r. mijn vader, commissaris Albert Schilders, Omer Bauer en Florent Ilegems). In het fotoalbum “1981” op mijn Facebook-pagina vind je nog tal van andere foto’s van het feest…

Wie je echter niet op die foto’s zal terugvinden, dat is… ondergetekende. Ik was toen pas gescheiden en op de een of andere manier vonden mijn ouders dat het niet “hoorde” dat ik daar aanwezig was. En jawel, ik geef het toe: ik heb dit nog steeds niet verteerd (*). Over de doden niks dan goeds? O.K., voor zover het de waarheid echter geen geweld aandoet…

Ronny De Schepper

(*) Wakkere lezers zullen opmerken dat ik ook niet kón aanwezig zijn, want ik zat toen op dat eerste Vlaams Progressief Zangfeest. Dat is waar, maar ik ben ook niet gevrààgd voor het feest en daar gaat het om natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.